Телефони для консультацій:

(044) 279-65-49
Національна спілка театральних діячів України / National Union of Theatre Artists of Ukraine
Включайтесь у спілкування!
Поза сценою, але не поза життям!

 

10 квітня в Київській міській державній адміністрації було презентовано благодійний арт-проект “Поза Сценою” Віри Бланш та Євгена Хандусенка.

Проект створено в рамках благодійної ініціативи “Бачу серцем” київського осередку міжнародної благодійної організації International Inner Wheel. Дана ініціатива має на меті привернути увагу суспільства до теми гідної старості в Україні. Одним із завдань є збір коштів на придбання медичного обладнання для Будинку ветеранів сцени, що у Пущі Водиці.

«Поза Сценою» складається з 26 авторських світлин, в яких через контрастування акторського досвіду на сцені та поза нею, юної енергії та зрілості було втілено основну ідею проекту.

Першу частину «Поза Сценою» було знято у Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва, він фокусується на сценічному досвіді молодих артистів театру та ветеранів сцени. Решту було знято у Будинку ветеранів сцени імені Наталії Ужвій. І головними героями стали актори похилого віку, мешканці будинку та простір, що їх оточує.

“Для українського суспільства ця тема актуальна та гостра, оскільки ми маємо безліч “сиріт” попередньої історичної епохи в багатьох сферах життя. Нова Україна прагне асоціювати себе з європейськими цінностями гуманізму й поваги до старості,” – зазначає арт-директор проекту Євген Хандусенко.

Фотохудожниця Віра Бланш додає: “Цим проектом ми хотіли показати, що молодість і зрілість ходять поруч, неподалік від нас. Дізнавшись багато подробиць про долю Будинку ветеранів сцени та її мешканців від заслуженої артистки України Лесі Жураківської, яка декілька років опікується Будинком, ми об’єднали зусилля з представницями International Inner Wheel, щоб зробити фотопроект, потім провести аукціон і виручені кошти передати на потреби цього Будинку.”

Президент київського клубу International Inner Wheel Катерина Юрченко впевнена, що сьогоднішні ветерани сцени є уособленням всього старшого покоління нашої країни. Вони все ще сповнені енергії, яка урівноважується з життєвою мудрістю, тому можуть багато чого дати світу. А світ повинен, у свою чергу, може дати їм необхідну увагу та підтримку.

Станом на 3 квітня через Українську біржу благодійності (УББ) зібрано 37 999 грн з необхідних 174 750 грн. Зробити свій внесок на підтримку Будинку ветеранів сцені ви можете на сайті УББ: https://ubb.org.ua/uk/project/3856/

***

Inner Wheel Kyiv є частиною International Inner Wheel (UK), найбільшої міжнародної жіночої благодійною організацією з більш ніж 100000 членів в майже 4000 клубах з 103 країн і представництвом в ООН. Благодійна ініціатива “Бачу серцем” (Scenes from our Hearts), ініційована Київським клубом International Inner Wheel, передбачає надання допомоги (збір коштів на медичні ліжка, медичне обстеження та медикаменти) мешканцям Будинку ветеранів сцени імені Наталії Ужвій, який розташований у Пущі Водиці під Києвом. Будинок ветеранів сцени імені Наталії Ужвій – єдиний в Україні будинок ветеранів сцени, який побудували у вересні 1959 року з ініціативи народної артистки СРСР, тодішньої голови правління Українського театрального товариства (нині – Національна спілка театральних діячів України) Наталії Ужвій.

Адреса: Україна, Київ, Оболонський район, Міська вулиця 1.

Віра Бланш – фешн-фотограф, яка реалізує свої проекти по всьому світу. Працює на перетині моди та мистецтва. Закінчила курс фотографії в Central Saint Martin’s, UAL, London.

Євген Хандусенко – український художник, що працює в техніці живопису та інсталяції. Представляв Україну на Венеціанській Архітектурній бієнале у складі колективу “Нове Творче Об’єднання” в 2014 і 2016 рр.

Активісти проекту – члени київського осередку International Inner Wheel, відомі діячі культури та мистецтва України: Олеся Жураківська, Інна Мірошниченко, Ірма Вітовська-Ванца, Ксенія Вертинська, Віталіна Біблів, Володимир Горянський, Ольга Сумська, Ахтем Сейтаблаєв, Римма Зюбіна, Катерина Вітвицька, Ганна Саліванчук, Юлія Волчкова, Ганна Абраменок, Юлія Бірзул, Андрій Ісаєнко, Олександр Попов, Наталія Ворожбит, Діана Попова, Слава Жила, Татуся Бо, Олена Грицай, Анастасія Пугач, Ірина Вратарева, Слава Красовська, Тетяна Висоцька, Григорій Решетник, Костянтин Корецький, Стас Жирков, Анастасія Блажчук, Олеся Власова, Тетяна Едемська та Наталія Доля.

Театральні партнери – Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва та Театр на Подолі, Благодійна платформа.

Виставка триває до 18 квітня. Не пропустіть. Долучайтеся.